Vejen kommune ligger lavt

Profilbillede

Dansk idrætsforbund bedre kendt som DIF lavede første gang en undersøgelse af Vejen Kommune tilbage i 2013. Undersøgelsen fra DIF går ud på at hver kommune bliver vurderet for derefter, at blive rangeret indenfor de fire hovedområder frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik.

Den seneste undersøgelse fra 2017 hvor Vejen Kommune lå som nummer 41, er da også en betydelig forbedring i forhold til 2013, hvor de lå som nummer 64 ud af i alt 93 kommuner.  

Kigger man nærmere på vilkårene for de lokale idrætsforeninger, skal man dog finde Vejen Kommune som nummer 62 på listen. Dette er relativt lavt, men dog ikke helt så lavt som hvis man ser på området omkring ‘idrætspolitik og økonomi’. Her ligger Kommunen nemlig helt nede på henholdsvis en plads som nummer 78 og 89.

Hvad angår idrætsfaciliteter og frivillighed placere Vejen Kommune sig dog pænt i den øverste del af rangeringen med pladser på henholdsvis nummer 23 og 25. 

Hvorfor skranter det

Det er især omkring anskaffelsen af nye medlemmer til bestyrelsen af de forskellige foreninger samt kasserer, at udfordringerne er store. Derudover er det også blevet sværere for foreningerne, at erhverve unge, da man i dag ser et frafald allerede i en alder af blot 13 år, hvorimod førhen hvor det først var omkring de 15-16 år. 

For at komme dette til livs, har de inden for kommunen blandt andet ansat en person der i samarbejde med DGI, vil sætte fokus på forskellige former for aktiviteter gennem projektet ‘Bevægelse er Vejen’. 

Kilde: Redaktionen