Troldeparken

Profilbillede
Carina Vessel

Hvis du leder efter et godt sted hvor børnene kan få brændt noget energi af eller blot lege i trygge, men naturrige omgivelser, så er Troldeparken og ‘De Syngende Sten’ i Vejen by absolut et besøg værd. 

Her vil du allerede ved indgangen til parken, hurtigt kunne fornemme den idylliske atmosfære, der er i området. Går du lidt videre hen mod søen og, vil du ude på en lille ø, måske kunne ane en skulptur eller to. Skulpturerne som ligner trolde, er blevet udformet med inspiration fra forfatteren Birgit Bjerres og hendes fortællinger om troldene i lerbjerg skoven.

Går du derimod lidt videre ind i Troldeparken, vil du på et tidspunkt se en stor samling af omtrent femogtyve store sten. Det specielle ved nogle af disse lidt store særprægede sten, er at de kan synge og kaldes derfor også for ‘De Syngende Sten’.

Legepark og dyreliv 

Vejen Anlæg hvor troldeparken ligger, byder også på store grønne områder, hvor familien kan slappe af mens børnene hygger sig i legeparken. 

Her blev der tilbage i 2013 opført en legepark i bedste trolde stil, med både svævebane og troldeborg, som børnene kan få mange timers sjov ud af. Elsker du dyr så er der både geder og dådyr at finde i Troldeparken.Dyrene må gerne fodres, men kun med æbler, gulerødder, græs, mælkebøtteblade og andet grønt. 

Ikke langt fra legeparken kan der findes både toilet og spisefaciliteter. 

Kilde: Redaktionen