Solcelledrevet mark robot

Profilbillede
Carina Vessel

FarmDroid ApS som er etableret af Jens og Kristian Warming tilbage i 2018, går denne sommer rundt med ekstra store smil. Og nej det er ikke på grund af sommervejret, men derimod fordi de netop har udviklet verdens første solcelledrevet mark robot.  

FarmDroid som er beliggende i Vejen by, har da også været undervejs de sidste ti år, hvor ideen til en mark robot i første omgang opstod. Lige præcis fordi de har troet så meget på dette projekt, er der også lagt utrolig mange arbejdstimer og kræfter i at gøre det til en realitet. 

Og det er da heller ikke uden hjælp og ekspertise fra roboteksperten Esben Østergaard og Syddansk Innovation, at de i dag kan være stolte af deres færdige produkt. 

Miljøbevidst robot

Mark robotten som FarmDroid står bag er ikke kun den den første, men også eneste fuldautomatiske af sin slags på markedet nogensinde. Den er solcelledrevet og kan både så og udføre mekanisk ukrudtsbekæmpelse - økologisk naturligvis. 

Derudover kan mark robotten passe mellem ti til tyve hektar afgrøder og helt uden brug af hverken brændstof eller kemikalier. FarmDroid håber på at de med deres nye fuldautomatiske mark robot, vil kunne hjælpe landmænd og planteavlere med fremover at nedsætte omkostningerne. 

Mark robotten har siden sin nyhed, også fået stor interesse i udlandet, hvor den allerede er på vej til at blive eksporteret til en lang række lande i Europa. 

 Du kan læse meget mere om Farmdroid her.

Kilde: Redaktionen