Søvnløshed

Profilbillede
Carina Vessel

Vidste du at der i Danmark alene, er op imod 15 procent af befolkningen som af søvnløshed. 

Det svarer til at op imod hver femte dansker i mere eller mindre grad døjer af det. Heldigvis er det i det fleste tilfælde forbigående, men for 10% er søvnløsheden kronisk, og for 300.000 er det i så alvorlig grad, at det ligefrem påvirker deres dagligdag.

Det er de færreste mennesker i dagens danmark der kender til årsagerne til søvnløshed, og lige så lidt til at der rent faktisk er gjort studier omkring sammenhængen mellem det og det at lide af høretab.  

Søvnløshed og høretab

Den 28. juni 2021 havde Vejen Høreforening, derfor arrangeret et mindre foredrag på Holsted Aktivitetshus. Og det var da også med hele 32 fremmødte deltagere, at det måtte betegnes som et velbesøgt foredrag. 

Undervejs i foredraget blev der blandt andet nævnt, at søvnløsheden kan skyldes helt jordnære ting såsom lys, lyd, luftfugtighed og som den mest oplagte - nemlig stress.

Hvad har søvnløshed at gøre med høretab tænker du sikkert, jo nu skal du høre. Lider du af søvnløshed og føler du ofte at folk skal snakke en smule højere end normalt, ja så kan det skyldes uopdaget søvnapnø. Menneskets ører kræver nemlig en sund og og tilstrækkelig mængde af blod, for at virker ordentligt. Ved søvnapnø reduceres den mængde af blod til ørerne, hvilket på længere sigt kan føre til permanent skade på ørernes sensitive hårceller. 

Så hvis du har en mistanke om, at du lider af søvnapnø eller høretab, så få en tid hos din læge.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler