Rør i gaden

Foto: Vejen Kommune.
Profilbillede
dato

Rul, kravl, byg og skab med rør i gaden. I Trekantområdets Festuge forvandles massevis af farvestrålende rør til et fælles kunstværk hele tre steder. Det foregår i Brørup, Fredericia og Middelfart, og alle inviteres til at være med eller blot se på.

To gader og en bypark danner i Festugen ramme om en stor kunstevent, hvor beboere og gæster, både børn og voksne, kan være med til at skabe en fantastisk kunstinstallation af farvestrålende rør.

I Brørup foregår det i Brørup Bypark tirsdag d. 31. august kl. 10-17.

Der vil være forskellige RØR-zoner, som man kan bevæge sig rundt imellem, prøve på forskellige måder, eller bare kigge på. Der vil også være en fri-RØR-zone, hvor alt kan ske!

Kunstneren Karoline H Larsen, der har udviklet gadekunstprojektet i samarbejde med Trekantområdets Festuges Laboratorie Gaden, interesserer sig for, hvordan kroppen forholder sig til de ting, der omgiver os: ”Rør lægger op til rigtig mange handlinger. Man kan kravle ind i dem, rulle på dem eller man kan bygge noget af dem. Man kan også tage rør på og ligne en robot eller kravle ind i et stort rør og forestille sig, at man er en sommerfuglepuppe”.

Byen skal bruges og røres

For Karoline H. Larsen er kunst en måde at møde verden på med kroppen, og det er noget vi har savnet under Corona-nedlukningen, hvor vi har skullet holde afstand til hinanden, og ikke måtte samles i byrummet. Med kunstværket RØR I GADENønsker hun at mindske afstanden mellem os efter lang tid med afstand og begrænset frihed. Vi skal ud at røre verden igen.

Forud for Trekantområdets Festuge 2021 har Karoline H Larsen besøgt forskellige beboere og borgere for at få inspiration. 

- Vi spurgte hinanden ’Hvordan bruger vi vores gade i hverdagen? For det meste færdes man med et praktisk formål, så vi spurgte os selv, hvordan vi kunne få folk til at stoppe op og mødes på tværs. Måske kan det bringe os nærmere på hinanden, hvis vi bruger velkendte ting på nye legende måder - for eksempel rør, siger Karoline H. Larsen.

En samskabende proces

Kunstprojektet er udviklet i et samarbejde mellem Karoline H. Larsen og kulturaktører fra hele Trekantområdet i Laboratorie Gaden, som er en udviklingsplatform for projekter under Trekantområdets Festuge.

I Brørup forberedes og gennemføres kunst-eventen i samarbejde med elever fra Ladelund Efterskole, der hele dagen vil stå klar med mange hundrede paprør i alle mulige størrelser og farver sammen med kunstneren og hendes team fra Ikarus Stage Arts. Man kan komme, når man vil i tidsrummet 10-17, og alle kan være med.

Alle borgere, beboere, børn og bylivsentusiaster er velkomne til RØR I GADEN.

Om Karoline H Larsen

Kunstneren Karoline H. Larsen skaber kunst, der opfordrer til at gøre og skabe noget nyt sammen. Hun er optaget af kroppens placering i fællesskabet og kollektive måder at skabe rum på – gerne på tværs af forskellighed. Karoline H. Larsen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003.

Kilde: Vejen Kommune