Pres på underviserne

Profilbillede
Carina Vessel

Hvordan man kan forbedre skolernes undervisning, hvis antallet af lærer er i undertal samtidig med at undervisningstimerne som eleverne skal igennem forkortes?

Hos Vejen Kommune er dette lige nøjagtig spørgsmål de i disse dage går og stiller sig selv. De fik nemlig tildelt 3,4 millioner af staten som et supplement således, at de kunne forbedre undervisningen. Nu ser det dog ud til at de 3,4 millioner der blandt andet skulle gå til ansættelse af nye undervisere, ikke bliver til noget alligevel. 

Ifølge byrådet og skoleformand Claus Kulmbach vil de dog nu i forbindelse med budgettet for 2022 nemlig til at spare. Her er det tilsyneladende bare hverken nye materialer eller anden forbedring der, der skal spares på, men derimod undervisningstimer. 

Rundt regnet betyder dette, at godt og vel 321 ud af 331 lærer skal korte deres undervisningstimer ned med en halv time om ugen - hvis altså eleverne skal have samme antal timer. 

Pædagoger skal undervise

Det lyder måske umiddelbart ikke af meget, men hertil kommer at et ukendt antal af underviserne også står til at blive skiftet ud med pædagoger. Hvorfor denne pludselige omrokering, er nødvendig vides endnu ikke. 

Så er det, at man kan spørge sig selv. I og med at der i fremtiden vil være færre kvalificerede lærer til at undervise, vil det naturligvis også komme til at påvirke kvaliteten af undervisningen som eleverne i sidste ende får. Dette vil på længere sigt medføre, at eleverne vil få en ringere uddannelse, som i sidste ende vil gøre det sværere for eleverne, at fuldføre videre uddannelse.

Kilde: Redaktionen