Pladsmangel på skoler

Profilbillede

På Grønvangskolen i Vejen Kommune, er de yderst pressede disse dage, Her har de nemlig ikke nok lokaler til rådighed, hvad angår de mange elever der til dagligt går på skolen. Det er især de større klassetrin fra 7. klasse der, møder udfordringer i form af pladsmangel. 

Den store pladsmanglen gør, at tre af skolens i alt fem 7. klasser har måtte rykke ned på mellemtrinnet, hvor 3. til 6. klasserne har deres lokaler. Det betyder derfor også, at nogle af eleverne i 3.-6. klasse må flytte hen hvor indskolingen holder til. 

Ifølge skoleleder Claus Holm mener han ikke, at det ikke forsvarligt i længden, da det både går ud over samarbejdet klasserne imellem, men også det sociale aspekt i det. 

Forslag til udbyggelse

Pladsmangel har nu fået Grønvangskolen til, at tage affære. De har nemlig udformet et forslag i forbindelse med 2022-budgettet, om hvordan de kan komme pladsmanglen til livs. 

I forslaget står der blandt andet, at der skulle en udbygning af skolen til. Udbygnings projektet skulle så deles op således, at der i første omgang ville blive bygget tre lokaler med tilhørende toiletter. I anden omgang skulle der så tilføjes yderligere tre lokaler så, at skolen i alt ville få seks lokaler mere til rådighed. 

Kilde: Redaktionen