Opjustering af vaccinationer

Profilbillede
Carina Vessel

På trods af at de sidste detaljer mangler at komme på plads, er det dog helt sikkert at borgerne i Vejen Kommune fra uge 29, vil kunne blive vaccineret for covid-19 noget hurtigere end hidtil. 

Indtil nu har fredagen været den eneste ugedag hvor borgerne i Vejen Kommune, har kunne blive vaccineret på. Ved at åbne op for flere vaccinationsdage fra uge 29, håber kommunen at flere bliver vaccineret, så vaccinations procenten vil stige. Dengang at vaccinerne kom til Danmark og de ældre stod til at skulle vaccineres, som nogle af de første, var Vejen Kommune da også godt med. 

Det kræver dog ikke den store viden i raketvidenskab, at tempoet med at få folk vaccineret er faldet drastisk. Faktisk er den faldet så meget så kun 13 kommuner ud af landets i alt 98 kommuner, ligger med en lavere vaccinations andel end Vejen Kommune. 

En opgørelse fra Statens Serum Institut viser da også at kun 56,4 pct. af indbyggerne i Vejen Kommune har påbegyndt vaccinationen. 

Vaccinationsdage

Ved at øge antallet af vaccinationsdage, vil kommunen fremover også kunne øge antallet af vaccinerede borgere fra 330 til 770 pr. dag. Der er altså tale om hele tre ugentlige vaccinationsdage, fremfor kun den ene som vi kender til i dag. 

Planen er indtil videre at de tre ekstra dage, vil blive udbudt i uge 29 og 30, men også senere hen omkring slutningen af august i uge 34 og 35. I de resterende uger vil der blive åbnet for vaccination to dage om ugen. Foruden fredagen som har kørt som fast vaccinationsdag i Vejen Kommune, vides det endnu ikke hvornår de resterende to ugedage vil ligge. 

Kilde: Redaktionen
Flere artikler