Mountainbiking

Profilbillede
Carina Vessel

Har du nogensinde hørt udtrykket ‘bevægelse er vejen frem’? I Vejen kommune tages dette udtryk ganske bogstaveligt. 

Det er kommet frem i lyset, at en stor del af de danske børn og unge, simpelthen ikke bevæger sig nok. Dette er også tilfældet i Vejen Kommune, og det skal der sættes en stopper for, mener kommunen. De har derfor nu indgået et samarbejde med DGI Sydvest om et fælles projekt kaldet ‘Bevægelse er Vejen’.

Formålet med projektet er at styrke børn og unges sundhed og derigennem også øge deres trivsel. Foreningerne vil derfor frem til projektets afslutning i februar 2022, komme ud på skolerne tilknyttet Vejen Kommune. Her vil deres fokus være på, at kunne inspirerer de undervisere der står for idræt og derigennem også motivere børnene til en mere aktiv hverdag. 

Askov Mudeaters er en af de foreninger der er gået med i samarbejdet om at få børn og unge i Vejen Kommune til at komme op af stolen og ud i solen. De har haft en såkaldt pumptrack-bane med sig, i håb om at vække en interesse hos de unge mennesker. Her har de nemlig kunne afprøve med deres egne cykler, hvordan det er at cykle på sådan en bane.  

Vejen Kommune og DGI Sydvest tror nemlig på at man, ved at introducere de unge for forskellige former for aktiviteter, samt give dem et indblik i det fællesskab der dannes, kan være med til at vække en interesse hos dem.  

Kilde: Redaktionen
Flere artikler