Ladestandere til elbiler forøges

Profilbillede
Carina Vessel

I forbindelse med udbredelsen af elbilerne rundt omkring i Danmark, er behovet og nødvendigheden for lade muligheder også steget. Hos Vejen Kommune har de derfor et stort ønske om et årligt beløb på en million kroner. Pengene skal primært gå til installation og gravearbejde men naturligvis også til indkøb af ladestandere. 

Selvom at antallet af elbiler i Vejen Kommune indtil videre kun udgør 687 svarende til to procent, er sandsynligheden for at antallet af elbiler vil stige ret høj. Antallet af indbyggere i Kommunen udgjorde i januar 2021 lige under 43.000.

Ser man på prognoserne for antallet af el og hybridbiler, forventes der i 2030, at være som minimum en million. Alene i Vejen Kommune vil det betyde et ordentligt ryk op ad fra de nuværende 687 til næsten 9000. På trods af den store stigning, tænker Vejen kommune dog, at størstedelen af bilisterne har lademuligheder på egen grund. 

Antallet er afgørende

Foruden at de forskellige virksomheder i Vejen Kommune skal have opsat omkring 153 ladestandere, skal der også opsættes 28 standere rundt ved de forskellige boligforeninger. 

Vejen Kommune skal dog inden 2025 have opsat flere ladestandere op ved alle bygninger hvor der er mere end 20 parkeringspladser tilknyttet. Det ukendte antal af fremtidige ladestandere, er blevet bestemt i henhold ladestander bekendtgørelsen.

Kilde: Redaktionen