Klimamøde i Vejen Kommune

Profilbillede
Carina Vessel

Solar Danmark A/S i Vejen er som navnet måske antyder, en sourcing- og servicevirksomhed, der leverer løsninger indenfor el, vvs, industri, ventilation samt klima- og energi. Her fokuserer de på at levere energieffektive løsninger og services, hvad angår bæredygtig brug af jordens ressourcer.

Det var også i den forbindelse at Solar virksomheden, havde arrangeret klimamøde i Vejen Kommune. Foruden Solar og Vejen Kommune, var også erhvervsliv, undervisning og civilsamfund repræsenteret. 

Ifølge klimaloven skal CO2-udledningen i Danmark reduceres med hele 70 procent i 2030 og 100 procent i 2050. Undervejs i mødet blev der derfor heftigt debatteret på kryds og tværs om, hvordan man i fællesskab kunne nå dertil. 

Samarbejde er vejen frem 

Selvom at Vejen Kommune ikke ligefrem står som den største synder, når det kommer til CO2-udslippet, skal de dog fortsat have tanke på at nedbringe CO2-regnskabet. 

Vejen kommune har derfor også valgt at udvikle en decideret klimaplan, hvor de i tæt samarbejde med de forskellige virksomheder rundt omkring i byen, rent faktisk er med til at gøre en stor forskel hvad angår klima og miljø. 

Vejen Kommunes borgmester Egon Fræhr udtrykker da også, at de er rigtig godt tilfredse med den store interesse, der har været i forbindelse med klimaplanen. 

Kilde: Redaktionen