Klima på dagsordenen

Profilbillede

Om mindre end en måned står årets kommunalvalg for døren, men det er dog ikke kun inden for disse vægge at diskussionerne går højt hvad angår politik. På Østerbyskolen i Vejen holdt de nemlig skolevalgsdebat i forbindelse med skolevalget 2021. 

For at debatten forløb så retfærdigt som overhovedet muligt, skulle der være tre unge kandidater, fra hver deres parti. Hver Kandidat skulle herefter nu tale deres sag, indenfor nogle bestemte emner foran eleverne, hvorefter eleverne skulle stemme.  

Kandidaterne var Mike Straarup fra Det Konservative Folkeparti, Mia Sørensen fra SF og Oscar Lang Tved Pallisgaard fra Socialdemokratiet. 

Emnerne som de hver især skulle tale deres sag for, var inden for områderne: '30 timers arbejdsuge', 'hårdere straffe for vold' og 'naturbevarelse,'. Her var det især området omkring ‘naturbevarelse’, der skabte debat blandt eleverne. 

Klimaet vægtes højt

Efter en heftig debattering hvor alle parter havde snakket deres sag, skulle eleverne hen og afgive deres stemme i stemmeboksen, der var blevet placeret i den anden ende af lokalet. 

For underviserne på Østerbyskolen i Vejen, var det især vigtigt, at få snakket med eleverne om, hvor stor betydning det kan have, at de bruger tid på at sætte sig ind i tingene. 

Kilde: Redaktionen