Hyppige hastighedsovertrædelser på Asbovej: Politiet målte 117 overtrædelser på samme vej

Profilbillede
dato

12 klip ud af 117 hastighedsovertrædelser på 60 km/t-strækning på Asbovej i Vejen Kommune.

Syd- og Sønderjyllands Politi har reageret på en borgerhenvendelse via ”bestil en betjent” på politi.dk og var derfor mødt op på Asbovej i Vejen Kommune med en ATK-vogn. Borgeren oplyste, at der bliver kørt for stærkt, og den bekymring viste sig at holde stik.

 

”Vi sætter stor pris på borgernes henvendelser i alle sager – også når det handler om for høj fart. Vi tager det alvorligt”, siger politikommissær Dennis André Holst, som er leder af Beredskabsstation Vejen.

 

ATK-vognen holdt på Asbovej tirsdag d. 15. maj i 5 timer og 20 minutter. I det tidsrum registrerede Syd- og Sønderjyllands Politi 900 køretøjer, hvoraf 117 overtrådte hastighedsgrænsen på 60 km/t, som gælder på stedet. 12 overtrædelser var med klip i kørekortet.

Ud af de 117 overtrædelser drejede de 10 sig om lastbiler. To af lastbilerne kørte mere end 30 procent for stærkt, hvilket udløser et klip til føreren.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi har også tidligere fået henvendelser fra borgerne om for høj hastighed på Asbovej. Ved lignende kontroller i november og december 2023 blev der målt henholdsvis 115 og 122 hastighedsovertrædelser, hvor der i denne måling var 117 overtrædelser.

 

”Vi kan konstatere, at der fortsat bliver kørt for stærkt på strækningen. Jeg vil opfordre til, at man letter på speederen – også når vi ikke er der med ATK-vognen. Det kan have store konsekvenser, når der bliver kørt for stærkt. De seneste fem år er 121 personer blevet dræbt i ulykker i Syd- og Sønderjyllands Politikreds. Ud af de 121 trafikdræbte er 20 personer blevet dræbt i ulykker i Vejen Kommune”, siger politikommissær Dennis André Holst.

 

Høj hastighed er stadig den største årsag til ulykker med dødelig udgang.

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi