Historisk fund på solar grund

Foto: Redaktionen.
Profilbillede
Carina Vessel

Vælger man som Solar, at udvide med så stort et areal i forbindelse med deres udbygning, kommer man nok åbenbart ikke uden om en udgravning af grunden først. 

Den egentlige årsag til at udgravningen fandt sted var, at Solar både er en international, børsnoteret koncern, men også har valgt at bruge to hundrede og fyrre millioner på udvidelse af virksomheden. 

Der har derfor også siden maj måned, været arkæologer fra Sønderskov museet, rundt på marken og undersøge grunden.

I forbindelse med udgravningen har man kunne finde frem til, at der på den 2,5 hektar store grund blandt andet har ligget flere gårde. 

Gårdene som angiveligt skulle være fra den tidlige jernalder, viser sig foruden, at skulle have ligget meget tæt bebygget, også, at have små indhegnede gårdspladser.

Formodningerne kommer på baggrund af, at der undervejs i udgravningerne blev fundet en stor andel af stolpehuller fra hegn og huse.

Går ind for biodiversitet

Norgesvej i Vejen har da også i anledning af den omfattende udgravning, haft en del besøgende.

Lige omkring et hundrede og tredive personer, kiggede interesseret med, da museet fremviste deres fund til åbent hus. 

Byggeriet på den 2,5 hektar store grund, vil dog ske i etaper henover de næste par år. Når det så er sagt, vil grunden som Solar har købt, dog ikke blot stå øde hen indtil da.

Virksomheden har nemlig i samarbejde med Vejen Kommune, valgt at støtte op om en bedre natur i området i form af biodiversitet.

Kilde: Redaktionen