Gesten Børnecenter

Profilbillede
Carina Vessel

Børnene på Gesten Børnecenter der omfatter både børnehave, skole og sfo tog for et par måneder siden på sommerferie, men uden en klar udsigt til om og i så fald, hvad de vender tilbage efter ferien.  

Skolebestyrelsen meddelte nemlig til forældrene at de af personlige årsager, havde mistet tilliden til centrets leder Janus Lynggaard. Bestyrelsen har udtrykt at de ikke vil komme nærmere ind på, hvad tillidsbruddet skyldes, men at Janus Lynggaard er stoppet som leder på børnecentret. 

Hele fem ud af otte undervisere har efter sagens begyndelse valgt at opsige deres stilling på skolen. Dette skyldes dog primært at en har valgt at gå på efterløn, mens andre har valgt at finde nyt job andetsteds.  

På trods af at der det sidste stykke tid har været en større reducering i både elevtal og ansatte, lukker Gesten børnecenter dog ikke. 

Selv hvis det skal vise sig at elevtallet bliver under hundrede elever, vil skolen fortsætte men nok nærmere som en filialskole. 

Samarbejde

For at skolen kan fortsætte uforandret efter sommerferien, har ledelsen valgt at forstærke det i forvejen gode samarbejde mellem Bække skole. 

Selvom at sagen med Janus Lynggaard fortsat er i gang, ønsker Gesten Børnecenter naturligvis ikke at hverken eleverne eller deres forældre skal være påvirket efter sommerferien. De har derfor også de sidste par uger arbejdet ekstra hårdt, på at få skemaer og klassefordeling til at gå op i en højere enhed.  

Kilde: Redaktionen
Flere artikler