Gå marathon er tilbage

Profilbillede
Carina Vessel

Vi kan vist hurtigt blive enige om at corona pandemien, har slæbt en masse dårlige ting med sig, men ser man på det i et større perspektiv, har den nu også haft en positiv indvirkning på nogle områder. 

For eksempel er noget af det som virkelig har fået et ryk opad, noget så simpelt som gåture. Spoler vi tiden tilbage til 2019 var der 42 procent, der var aktive i form af gåture. Ser vi derimod på året efter, altså i 2020 var der hele 54 procent. 

Er du en af dem som indenfor det sidste halvandet år, er begyndt at nyde gåture i skoven, på stranden, på landevejen eller hvor end det nu måtte være, så hør godt efter. 

Mandag den. 13. september 2021 kl. 17.00 lyder startskuddet for dette års såkaldte gå marathon nemlig. 

Foruden den faste rute rundt om Jels sø, kan du vælge at gå enten ti komma seks og- eller fem komma tre kilometer. Er du den mere hardcore type, har du dog også muligheden for at gå enten et helt marathon på toogfyrre komma to kilometer eller en halv på enogtyve komma en kilomet. 

Du kan læse nærmere og tilmelde dig her

Gang i foreningslivet

Det var første gang sidste år, at det første gå marathon blev afholdt. Vejen Kommune havde i samarbejde med DGI Sydvest planlagt dette, på baggrund at få flere til at bevæge sig uanset antal af deltagere. Ved sidste års arrangementet var der da også god opbakning, i form af hele ethundrede og fireoghalvtreds deltagere. 

For at lokke endnu flere deltagere til dette års gå marathon, har DGI Sydvest sammen med Vejen Kommune lavet en konkurrence. 

Kilde: Redaktionen