Erhvervsliste i vejen kommune

Profilbillede
Carina Vessel

I Vejen Kommune går det ikke stille for sig, hvad angår erhvervsområdet. Her har hele 89 lokale virksomheder nemlig skulle rang placerer kommunen i forhold til nogle bestemte erhvervsområder. Alt i alt var der tale om ti forskellige områder, hvorpå de 89 virksomheder skulle lægge deres bedømmelse. 

Her viste Vejen Kommune sig at være den næstbedste hvad angår arbejdskraft, i forhold til alle de andre kommuner i landet. I samarbejde med jobcentret har Vejen kommune nemlig været rigtig effektive til, at få de ledige ud i job. Derudover er kommunen også rigtig god til, at få de unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse. 

Om andenpladsen for Vejen skyldes, at de andre kommuner har været den tand bedre på visse områder, eller hvad der præcis har ændret sig vides ikke. 

Udfordringer med transport

Ser man derimod på de erhvervsområder hvor Vejen Kommune godt kunne forbedre sig, stikker specielt et område ud - transport. Her ligger Vejen Kommune helt nede på en 38. plads hvilket primært skyldes, at Vejen er en relativ stor kommune, hvor virksomhederne er placeret ret langt fra hinanden. 

Det at de forskellige virksomheder ligger ret spredt i Vejen Kommune, gør desværre også, at de mange arbejdende indenfor kommunen, ikke har de bedste busforbindelser til og fra job, som ellers ønsket. 

Kilde: Redaktionen