Det vækster hos FarmDroid

Profilbillede

På trods af en altomvæltende corona pandemi, der mildest talt har haft vendt hverdagen om på den anden side, brager virksomheden ‘FarmDroid’ derudaf. Virksomheden der så dagens lys for første gang i 2018, er fra 2019 til 2020 vokset med 1000 procent.

Her vil robotter indenfor landbrug, kunne placere hvert enkelt frø med en nøjagtighed, således at den efterfølgende vil kunne huske, hvor frøet ligger til når den skal luge. 

Robotterne er eldrevne ved hjælp af solceller, og bruger derfor minimal energi når den kører rundt og arbejder. FarmDroid har indtil nu kun kunne fremstille ti robotter om ugen, men med en optimering af produktionen, vil det fremover blive til 25 om ugen.  

Øvelse gør mester

Spørger man Kristian og Jens Warming, der er mændene bag ideen og dermed også virksomheden, har rejsen til hvor de står i dag, da heller ikke været helt let. 

Tilbage i 2017 inden ideen blev til en reel virksomhed, var de begge tæt på, at kaste håndklædet i ringen. Heldigvis var der nogle investorer der kunne se potentialet i ideen, hvilket førte dem til at virksomheden blev til en realitet. Kigger man bare to år tilbage, stod de tre ansatte, hvor de den dag i dag kan være stolte af at byde hele 25 ansatte velkommen hver dag. 

Kilde: Redaktionen