Danmarks største græskar

Foto: Billede af vilkårligt græskar.
Profilbillede

Lørdag den 9. oktober 2021 var en stor dag for Tage Svendsen fra Vejen.  Han var deltager i Danmarksmesterskabet om, hvem der har det største græskar. Her skulle han nemlig endelig høste sit enorme græskar, så det kunne komme på en trailer og blive fragtet til København, den næstkommende lørdag. 

Selvom Tage ingen idé har om, hvor meget hans kæmpe græskar vejer, måtte han bruge en minilæsser til bare at få løftet den op på en palle. Hans personlige rekord alene i år er hidtil med et græskar på 271 kilo. En rekord han håber, han kan slå på lørdag. 

Heldigvis så det ikke ud til at årstidens temperaturer ville forvolde de store problemer for Tage Svendsen, der førhen både har måtte tage tæpper og varmeblæser i brug på grund af nattefrost.

Som en del af halloween i Tivoli i København, bliver der også afholdt en stor konkurrence om, hvem der kan dyrke det største græskar. Her har der tidligere været deltagere med græskar på over 200 kilo. Dette er dog intet i forhold til sidste års deltager, der stolt kunne fremvise et græskar på intet mindre end 970,4 kilo.

Afsløringen af hvem der løb med Danmarks største græskar blev fundet lørdag den 16. oktober 2021 foran Hotel Nimb. Det var det dog Henrik Jensen fra Græsted, der løb med sejren med et græskar på næsten 500 kilo. 

Elefant føde

Som en del af Halloween i Tivoli vil nogle af de store græskar dog blive stående foran Nimb. På den måde kan de mange besøgende gæster også få rig mulighed for at se og fotografere de store græskar, der da næsten også ser helt kunstige ud. 

De vil efterfølgende blive fragtet til Zoologisk have, hvor de vil blive givet til elefanterne, som herefter vil kunne nyde godt af af de enorme græskar.

Kilde: JydskeVestkysten