Bedre forhold for ledige

Profilbillede
Carina Vessel

Det kan være, at du er en af de mange som lige nu går og leder efter job, og derfor er ledig. det kan derimod også være, at du er en af de heldige som i forvejen har et job, men måske bare mangler nogle kompetencer for at stille dig endnu bedre. Ligemeget hvad for en af de to situationer du står i, så er der gode nyheder på vej. 

Vejen Kommune har nemlig i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering valgt, at give en hjælpende hånd til byens mange ledige, men også folk som i forvejen er i beskæftigelse. Skulle man som ledig stå i den situation, at man har vanskeligheder ved enten at læse, stave eller regne, så er der også hjælp at hente her.  

Vejen Kommune har endda valgt at gå så langt som, at indgå aftaler med henholdsvis 3F Kongeåen, AOF samt Arbejdsmarkedskontor Syd, og håber da også at dette vil forøge motivationen hos de mange ledige i kommunen. 

Hos AOF er de særligt glade for det nye samarbejde, da en af deres kerneområder blandt andet er, at kunne være med til at hjælpe og dermed også opkvalificere borgerne inden for både dansk, matematik, engelsk, IT samt borgere med ordblindhed.

Forståelse frem for alt

Ved at have fokuseret yderligere på opkvalificering, videreudvikling samt behovs identificering hos de ledige håber de på, at flere enten kommer i gang med uddannelse eller et job. 

Ifølge Vejen Kommune er den nye støtteordning da heller ikke kun til gavn for de mange ledige, da også virksomheder vil få god nytte af den. 

Kilde: Redaktionen