Ifølge en forening for ordblinde var der i 2019 omtrent 400.000 mennesker af den danske befolkning der var ordblinde. Ordblindhed eller Dysleksi som det også kaldes, er hvor visse mennesker kan have store læse og skrivevanskeligheder frem for personer der ikke har det.
Annemette Rosevelt Hess er 53 år og har de sidste tolv år arbejdet som forstander på Frøslevlejrens Efterskole. Nu har hun dog skiftet jobbet eller rettere placeringen ud, for stillingen den bliver fortsat som forstander. Fra den 1. oktober tiltrådte hun nemlig stillingen som forstander på st. Andst Efterskole i Vejen.
For Annemette er det specielt vigtigt, at skolens undervisere og personale ikke ser på eleverne som fejlede de et eller andet, men derimod som ganske almindelige unge mennesker. Med de rette værktøjer samt den korrekte undervisning, kan ordblinde uanset alder, opnå en utrolig stor forskel i deres sproglige udvikling.
Skamfuldt at være ordblind?
Spørger man Annemette, handler det først og fremmest om, at udbrede hvad st. Andst Efterskole i Vejen, kan gøre for unge der til dagligt kæmper med ordblindhed. For mange kan det, at være ordblind være ret så skamfuldt.
Her handler det i bund og grund om blot, at de unge hver især finder frem til hvilke værktøjer der virker bedst for dem. Ved at gøre dette, er man som underviser med til, ikke blot at udvikle de unge, men også give dem en masse succesoplevelser.